POUL JOACHIM STENDER REJSER

KOMMENDE REJSER

Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser hurtigt bookes!

Olivenrejse ind i det sydgræske efterår den 7-14. november 2022

Olivenrejse ind i det sydgræske efterår den 7-14. november med rejseleder, præst og forfatter Poul Joachim Stender.

 

Høsten af olivenfrugterne i Grækenland begynder i begyndelsen af november og varer frem til slutningen af januar. Overalt ser man grækerne banke oliven af træerne, samle dem op i sække og fragte dem bort til de oliepresser, der er i næsten hver eneste landsby. I november måned har turisterne forladt Sydgrækenland. Efterårsregnen har kaldt blomsterne frem og de ægte kastanjer og appelsinerne er blevet modne. Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olie i Grækenland bliver fremstillet. Området er kendetegnet ved en særpræget arkitektur og billedskønne landskaber. For det meste er november i Sydgrækenland fuld af sol.

 

Der kan bades fra Kardamilis mange strande og på de græske taverner er de velsmagende, græske vinterretter kommet på bordet.  Formålet med olivenrejsen er at udforske den hemmelighedsfulde sammenhæng mellem oliventræet, kristendommen, den græske mytologi og det moderne Grækenland. Det vil ske ved at rejsedeltagerne bl.a. selv deltager i høsten af olivenfrugterne og i produktionen af den fede, grønne, duftende olie. Men også ved besøg i kirker og kloster, hvor olivenolien bruges i ritualerne. Foruden Poul Joachim Stender, der er præst og forfatter, deltager også professor dr. med. Steen Stender, der i et foredrag ser på olivenolien med videnskabelige øjne.

 

Udpluk fra rejsens program

 

Den 7/11: Afgang fra København til Athen med direkte fly kl. 08.50. og med bus gennem Peloponnes til Manihallvøen. Stop ved blandet andet Korinterkanalen.

 

Den 8/11: Dagen til egen disposition. Vandretur i Taigetos-bjergene til byen Proastio med de 40 kirke eller foredrag af Miriam Stender  om  helten og forfatteren Patrick Leigh Fermor.

 

Den 9/11: Udflugt til Messenien. Plukning af oliven hos Karoumbalis familien og fremstilling af olivenolie.  Besøg i appelsinplantage. Levende græsk musik og dans i Leika ved Kalamata.

 

Den 10/11: Udflugt i bjergene til bjergbyen Kastania med prøvesmagning af olivenolier og ”blækspruttekogeskole”. Herefter til havnebyen Agios Nikolaos

 

Den 11/11: I Homers fodspor. Udflugt gennem dele af Manihalvøen til Gythion og Sparta. Besøg på Spartas olivenmuseum.

 

Den 12/11: Udflugt til Messeniens hovedstad Kalamata. Besøg på byens store fødemarked og nonneklosteret Holy Monastery of Aghioi Konstantinos & Heleni Kalogreon  og andre seværdigheder.

 

Den 13/11.  Dagen til egen disposition. Mulighed for med guiden at vandre ind i Grækenlands næstestørste slugt, Virosslugten, og besøge det nedlagte Løvekloster. Foredrag ved professor Steen Stender.

 

Den 14/11. Hjemmerejsedag.  Direkte fly fra Athen. Ankomst til København kl. 10.05

Prisen for rejsen er 10.980 kr. og dækker flytransport, alle udflugter med entreer, stort hotelværelse med direkte havudsigt og minikøkken, solid morgenmad samt en middag eller frokost hver dag undtagen den 10.11 og på hjemrejsedagen, hvor der er tidlig afgang fra hotellet. 

 

Tillæg for enkeltværelse 1500 kr. Tillæg for fly fra Århus eller Ålborg.

 

Teknisk arrangør: JTB A/S. Medlem af rejsegarantifonden, nr. 198

Prisen inkluderer ikke afbestillingsforsikring, sygeforsikring, drikkepenge og drikkevarer til fællesmåltiderne.

Detaljeret program og tilmeldingsblanket kan rekvireres hos

Poul Joachim Stender på tlf. 40 62 44 82 eller pjs@km.dk.

 

Olivenrejserne er meget populære. Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser hurtigt bookes!

 

POUL JOACHIM STENDER REJSER

KOMMENDE REJSER

Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser hurtigt bookes!

I JESU FODSPOR Israel/Palæstina

Nu har du muligheden for at tage med BIRKEROD INDSIGT på rejsen I JESU FODSPOR. Guide og rejseleder på ekspeditionen er sognepræst Poul Joachim Stender, der gennem mange år har kørt bibelske rejser til Det Hellige Land.

Det er stærkt fascinerende at rejse med Bibelen som rejseguide.

De gamle skrifter får simpelthen nye perspektiver, når vi er på stedet. Skærtorsdags historier bliver mere nærværende i Getsemane Have, og vi forstår beretningerne fra Kapernaum bedre, når vi befinder os ved Genesaret Sø.

Du kommer kort sagt til at gå op og ned ad Bibelhistorien: Oliebjerget, Betlehem, Golgata, Via Dolorosa, Gravkirken og den bakketop, hvor Jesus holdt sin bjergprædiken, er steder, som gør uudslettelige indtryk.

Vi har på denne rejse to baser, hvorfra vi tager på daglige udflugter. Først i Tiberias ved Genesaret Sø, hvor vi overnatter tre nætter. Herefter begiver vi os mod Jerusalem, hvor vi har fire overnatninger på et hotel, der ligger helt centralt.

 

Vi flyver fra København til Tel Aviv og har under hele rejsen vores egen bus.

Pris

 

16.500 kr. per person inkl. fly, ophold, morgenmad og aftensmad. Tillæg for enkeltværelse: 3.900 kr.

 

Tilmelding senest 1. september 2022. Bemærk max. 25 deltagere. Tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

LÆS MERE HER VED AT KLIKKE HER

 

 

DSC_0760.JPG