POUL JOACHIM STENDER REJSER

KOMMENDE REJSER

Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser hurtigt bookes!

OLIVENREJSE IND I DET SYDGRÆSKE EFTERÅR DEN 6-13.
NOVEMBER 2020

Olivenrejse ind i det sydgræske efterår den 6-13. november med rejseleder, præst og forfatter Poul Joachim Stender.

 

Høsten af olivenfrugterne i Grækenland begynder i begyndelsen af november og varer frem til slutningen af januar. Overalt ser man grækerne banke oliven af træerne, samle dem op i sække og fragte dem bort til de oliepresser, der er i næsten hver eneste landsby.

 

I november måned har turisterne forladt Sydgrækenland. Efterårsregnen har kaldt blomsterne frem og de ægte kastanjer og appelsinerne er blevet modne. Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olie i Grækenland bliver fremstillet. Området er kendetegnet ved en særpræget arkitektur og billedskønne landskaber. For det meste er november i Sydgrækenland fuld af sol. Der kan bades fra Kardamilis mange strande og på de græske taverner er de velsmagende, græske vinterretter kommet på bordet.  Formålet med olivenrejsen er at udforske den hemmelighedsfulde sammenhæng mellem oliventræet, kristendommen, den græske mytologi og det moderne Grækenland. Det vil ske ved at rejsedeltagerne bl.a. selv deltager i høsten af olivenfrugterne og i produktionen af den fede, grønne, duftende olie. Men også ved besøg i kirker og kloster, hvor olivenolien bruges i ritualerne. I Messenien ligger de store appelsinplantager. Selv om rejsen er en olivenrejse bliver der også mulighed for at være med i høsten af de store, søde græske appelsiner. Foruden Poul Joachim Stender, der er præst og forfatter, deltager også professor dr. med. Steen Stender, der i et foredrag ser på olivenolien med videnskabelige øjne.

 

Udpluk fra rejsens program

 

Den 6/11: Afgang fra København til Kalamata med direkte fly kl. 10.50. Fri servering på flyet. Fra
Kalamata er der mindre end en times buskørsel til byen Kardamili

 

Den 7/11: Udflugt til Messeniens hovedstad Kalamata. Besøg på byens store fødemarked og nonneklosteret Holy Monastery of Aghioi Konstantinos & Heleni Kalogreon og andre seværdigheder.

 

Den 8/11: Dagen til egen disposition. For interesserede gudstjeneste i byens hovedkirke, byvandring i Kardamilis gamle bydel. Vandretur i  Taigetos-bjergene til byen Proastio med de 40 kirker. Besøg i rejseforfatteren Patrick Leigh Fermors hus kombineret med et foredrag om ham.

 

Den 9/11: Udflugt til Messenien. Plukning af oliven hos Karoumbalis familien og fremstilling af olivenolie. Besøg i appelsinplantage. Levende græsk musik og dans i Leika ved Kalamata.

 

Den 10/11: I Homers fodspor. Udflugt gennem dele af Manihalvøen til Gythion og Sparta. Besøg på Spartas olivenmuseum.

 

Den 11/11: Udflugt i bjergene til bjergbyen Kastania med prøvesmagning af olivenolier og ”blækspruttekogeskole”. Herefter til byerne Milea og Thalames.

 

Den 12/11. Dagen til egen disposition. Mulighed for med guiden at vandre ind i Grækenlands næstestørste slugt, Virosslugten, og besøge det nedlagte Løvekloster. Foredrag ved professor Steen Stender.

 

Den 13/11. Hjemmerejsedag. Ankomst til København kl. 10.05

 

Prisen for rejsen er 10.870 kr. og dækker flytransport, alle udflugter med entreer, stort hotelværelse med direkte havudsigt og minikøkken, solid morgenmad samt en middag eller frokost hver dag på nær hjemrejsedagen. Tillæg for enkeltværelse 1380 kr. Tillæg for fly fra Århus eller Ålborg. Teknisk arrangør: JTB A/S. Medlem af rejsegarantifonden, nr. 198 Prisen inkluderer ikke afbestillingsforsikring, sygeforsikring, drikkepenge og drikkevarer til fællesmåltiderne.

 

Detaljeret program og tilmeldingsblanket kan rekvireres hos Poul Joachim Stender på tlf. 40 62 44 82 eller pjs@km.dk. Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser meget hurtigt bookes!

Til Det hellige Land med Stender
 
Tag med fra d. 24. marts til 31. marts 2020, samt fra d. 1. oktober til 9. oktober 2020.

 

Oplev også foråret i Israel og Palæstina. I Jesu Fodspor fra Jerusalem til Galilæa

 

Rejseleder: Poul Joachim Stender
 
Betegnelsen Det hellige Land benyttes af både kristne, jøder og muslimer om et område, der strækker sig fra Middelhavet og til Jordanfloden, i dag – Israel og Palæstina. Det er i dette område, tre verdensreligioner har deres helligste steder. Det er hertil Moses førte jøderne efter deres flugt fra Egypten, det er her Jesus blev født, levede, blev korsfæstet og genopstod, og det er hertil Muhammad rejste fra den Hellige Moské i Mekka til den fjerneste Moské – Al-Aqsa i Jerusalem.
 
Rejsen til Israel og Palæstina går fra Jerusalem til Galilæa, men vi begynder hvor det hele startede, i Betlehem, med Fødselskirken og Hyrdernes Mark, hvor Poul Joachim læser højt fra juleevangeliet. I Jerusalem oplever vi den gamle by med jødernes Grædemur, de kristnes Gravkirke og Tempelbjerget – der huser muslimernes Al-Aqsa-moské. Udenfor den gamle by ligger Oliebjerget med Getsemane Have for foden og Pater Noster-kirken, hvor Fadervor er skrevet på alverdens sprog på toppen. Fra Oliebjerget får man en fremragende udsigt over Jerusalems gamle by. I Jerusalem skal vi også besøge Israels Museum, hvor man finder en model af Jerusalem på Jesu tid og Dødehavsrullerne.
 
Fra Jerusalem går turen igennem Judæa-ørkenen til Jeriko og Fristelsens Bjerg, Qumran – hvor Dødehavsrullerne blev opdaget i 1947 og Det døde hav. Vi stopper ved Jordanfloden, inden vi når til Tiberias, hvor der tilbringes 3 nætter. Vi udforsker området omkring Tiberias og Genesaret Sø, hvor vi søndag morgen skal på sejltur i en kopi af en fiskerbåd fra Jesu tid. Vi besøger også Saligprisningernes Bjerg, hvor vi genhører Bjergprædiken, de romerske ruiner ved Kapernaum og Forklarelsens Bjerg, hvor vi genhører beretningen om, hvordan Jesus viste sig i Forklarelsens Lys.
 
Flere informationer på:
 

https://www.akademiskrejsebureau.dk/rejser-til-israel-og-palaestina/i-jesu-fodspor
 

 

 

 

Copyright @ 2016 POULJOACHIMSTENDER