top of page
20220403_131655.jpg

POUL JOACHIM STENDER REJSER

Olivenrejse ind i det sydgræske efterår den 4-11. november 2024

   

Olivenrejse ind i det sydgræske efterår i november med rejseleder, præst og forfatter Poul Joachim Stender.

Høsten af olivenfrugterne i Grækenland begynder i november. Overalt ser man grækerne banke oliven af træerne, samle dem i sække og fragte dem til de oliepresser, der er i næsten hver eneste landsby. I november måned har turisterne forladt Sydgrækenland. Efterårsregnen har kaldt blomsterne frem og kastanjer og appelsiner er modne. Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olivenolie i Grækenland bliver fremstillet. Området er kendetegnet ved en særpræget arkitektur, billedskønne landskaber og bopæl for kunstnere gennem tiden. Blandt andet helten og forfatteren Patrick Leigh Fermor. For det meste er november i Sydgrækenland fuld af sol. Der kan bades fra Kardamilis strande og på de græske taverner er de velsmagende vinterretter kommet på bordet.  Rejsen lægger vægt på gode kulinariske oplevelser.

 

Formålet med olivenrejsen er at udforske den hemmelighedsfulde sammenhæng mellem oliventræet, kristendommen, den græske mytologi, det moderne Grækenland og sammenhængen mellem mad og kristendom. Det vil ske ved at rejsedeltagerne bl.a. selv deltager i høsten af olivenfrugterne og i produktionen af den fede, grønne, duftende olie. Men også ved besøg i kirker og kloster, hvor olivenolien bruges i ritualerne. Foruden Poul Joachim Stender, der er præst og forfatter, deltager også den italiensk-danske skuespiller Benjamin Stender , der i et foredrag ser Grækenland gennem kunstnerens øjne.

 

Udpluk fra rejsens program

Den 4/11: Afgang fra København til Grækenlands hovedstad Athen med direkte fly. Kørsel gennem Peloponnes til Kardamili.

Den 5/11: Dagen til egen disposition. Byvandring i Kardamilis gamle bydel. Vandretur i Taigetos-bjergene til byen Proastio med de 40 kirker.  Besøg og foredrag i forfatteren Patrick Leigh Fermors hus.

Den 6/11: Udflugt til Messenien. Plukning af oliven hos Karoumbalis familien og fremstilling af olivenolie.  Levende græsk musik og dans i den lille landsby Maidana.

Den 7/11: Udflugt i bjergene til bjergbyen Kastania med prøvesmagning af olivenolier og ”blækspruttekogeskole”. Herefter til. Sydgrækenlands bedste spisested i byen Nomitsi

Den 8/11: I Homers fodspor. Udflugt gennem dele af Manihalvøen til Gythion og Sparta. Besøg på Spartas olivenmuseum.

Den 9/11: Udflugt til Messeniens hovedstad Kalamata. Besøg på byens store fødemarked og nonneklosteret Holy Monastery of Aghioi Konstantinos & Heleni Kalogreon .  Middag med havets frugter ved marinaen.

 

Den 10/11:  Dagen til egen disposition. Mulighed for med guiden at vandre ind i Grækenlands næstestørste slugt, Virosslugten, og besøge det nedlagte Løvekloster. Foredrag ved Benjamin Stender

Den 11/11: Hjemmerejsedag.  Direkte fly fra Athen til København.

 

Prisen for rejsen er 12.500 kr. og dækker flytransport, alle udflugter med entreer, stort hotelværelse med direkte havudsigt og minikøkken, solid morgenmad samt en middag eller frokost hver dag på nær anden dagen og hjemrejsedagen. Tillæg for enkeltværelse 1800 kr. Tillæg for fly fra Århus eller Ålborg.

Teknisk arrangør: JTB A/S. Medlem af rejsegarantifonden, nr. 198

 

Prisen inkluderer ikke afbestillingsforsikring, sygeforsikring, drikkepenge og drikkevarer til fællesmåltiderne.

Detaljeret program og tilmeldingsblanket kan rekvireres hos:

Poul Joachim Stender på tlf. 40 62 44 82 eller pjs@km.dk.

Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser hurtigt bookes!

DSC_0760.JPG

POUL JOACHIM STENDER REJSER

KOMMENDE REJSER

 

Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser hurtigt bookes!

PAULUS TRIP I DET GRÆSKE FORÅR

En forårsrejse i apostlens fodspor med præst og forfatter Poul Joachim Stender - Mandag den 6. april til mandag den 13. april 2024

 

Apostlen Paulus er det mest betydningsfulde menneske, der har eksisteret. Han er ikke blot en religiøs figur. Han har haft enorm betydning for hvordan vores samfund er indrettet, for vores tanker om frihed og lighed, for hvordan man skaber og opbygger fællesskaber. Uden ham var kristendommen forblevet en jødisk sekt. Paulus var hidsig og en stædig kontrolfreak. Men samtidig var han fuld af den lidenskab og det intellekt der gør, at nogle mennesker er i stand til at dreje verden i en anden retning. Uden Paulus havde der i dag ikke været 2 milliarder kristne.

 

Paulus trip er ikke kun en rejse der følger Paulus fodspor fra Makedonien til halvøen Peloponnes. Det er også en rejse ind i det græske forår. Vejene i Makedonien er røde af ferskenblomsterne blade, det blå ægæiske hav indbyder til lange svømmeture og bjergene er dækket af blomster. På rejsen vil der også blive mulighed for vandreture i de græske landskaber.

 

Rejsen indledes i Makedonien i byen Kavala. Det var den by, hvor Paulus for første gang betrådte europæisk jord. Herefter går turen videre til Filippi, hvor apostlen døbte de første europæere og blev pisket og fængslet. Ikke langt fra Filippi troner storbyen Thessaloniki ved den Thermaiske bugt. Det er Grækenlands kulinariske hovedstad, en by fuld af Paulus-fortællinger, kirker og unge. Men også af mørke minder om jødernes barske skæbne under Anden verdenskrig og mordet på den græske konge Georg, søn af Christian IX. Da Paulus måtte flygte fra Thessaloniki, endte han i Berøa, det nuværende Veria, hvor kæmpe kongegrave er blevet fundet. En afstikker fra Paulusruten bliver et besøg i Meteora. Græske munke har bygget klostre på de stejle bjergetinder. Ind mellem bilder man sig ind, at man kan se hele verden fra klostrene. Blandt andet Korinth og Athen, som er endnu to byer som Paulus besøgte og som er en del af rejsen.

 

Paulus Trip er en rejse til et bibelsk land med spændende måltider og fortællinger om geniet Paulus, antikken og det moderne Grækenland.

 

Prisen for rejsen er 15.700 og inkluderer flyrejsen, bus, hoteller, morgenmad, et måltid om dagen undtagen på afrejsedagen og entreer. Tillæg for enkeltværelse 2200. Teknisk arrangør er Leisure Group – medlem af rejsegarantifonden. Detaljeret program kan rekvireres hos Poul Joachim Stender på e-mail pjs@km.dk eller tlf. 40624482

 

Rejseleder Poul Joachim Stender. Præst og forfatter. Aktuel 14.november med bogen Paulus Trip – en rejseguide til Paulus i Grækenland og det moderne Grækenland.

20150304210815_0.jpg
bottom of page