POUL JOACHIM STENDER REJSER

KOMMENDE REJSER

Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser hurtigt bookes!

OLIVENREJSER IND I DET SYDGRÆSKE EFTERÅR DEN 1-8.
NOVEMBER OG 8-16. NOVEMBER 2021

 

Olivenrejser ind i det sydgræske efterår i november med rejseleder, præst og forfatter Poul Joachim Stender.

 

Høsten af olivenfrugterne i Grækenland begynder i november. Overalt ser man grækerne banke oliven af træerne, samle dem i sække og fragte dem til de oliepresser, der er i næsten hver eneste landsby. I november måned har turisterne forladt Sydgrækenland. Efterårsregnen har kaldt blomsterne frem og kastanjer og appelsiner er modne. Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olie i Grækenland bliver fremstillet. Området er kendetegnet ved en særpræget arkitektur, billedskønne landskaber og bopæl for kunstnere gennem tiden. Blandt andet helten og forfatteren Patrick Leigh Fermor. For det meste er november i Sydgrækenland fuld af sol.

 

Der kan bades fra Kardamilis strande og på de græske taverner er de velsmagende vinterretter kommet på bordet.  Formålet med olivenrejsen er at udforske den hemmelighedsfulde sammenhæng mellem oliventræet, kristendommen, den græske mytologi og det moderne Grækenland. Det vil ske ved at rejsedeltagerne bl.a. selv deltager i høsten af olivenfrugterne og i produktionen af den fede, grønne, duftende olie. Men også ved besøg i kirker og kloster, hvor olivenolien bruges i ritualerne. I Messenien ligger de store appelsinplantager. Selv om rejsen er en olivenrejse bliver der også mulighed for at prøve at høste søde appelsiner i Messeniens store plantager. Foruden Poul Joachim Stender, der er præst og forfatter, deltager også professor dr. med. Steen Stender, der i et foredrag ser på olivenolien med videnskabelige øjne. 2021 er helt specielt år for Grækenland. Landet fejrer at det er 200 år siden det blev frit efter 400 års besættelse af osmannerne. Denne fejring vil blive markeret på rejsen!

 

Udpluk fra rejsens program
Den 1/11/8.11: Afgang fra København til Grækenland med direkte fly. På nuværende tidspunkt
vides endnu ikke om ankomsten bliver til Athen eller Kalamata.

 

Den 2/11/9.11: Udflugt til Messeniens hovedstad Kalamata. Besøg på byens store fødemarked og
nonneklosteret Holy Monastery of Aghioi Konstantinos & Heleni Kalogreon og andre
seværdigheder.

 

Den 3/11/10.11: Dagen til egen disposition. For interesserede gudstjeneste i byens hovedkirke, byvandring i Kardamilis gamle bydel. Vandretur i  Taigetos-bjergene til byen Proastio med de 40 kirker. Besøg i forfatteren Patrick Leigh Fermors hus.

 

Den 4/11/11.11: Udflugt til Messenien. Plukning af oliven hos Karoumbalis familien og fremstilling af olivenolie. Besøg i appelsinplantage. Levende græsk musik og dans i Leika ved Kalamata.

 

Den 5/11/12.11: I Homers fodspor. Udflugt gennem dele af Manihalvøen til Gythion og Sparta. Besøg på Spartas olivenmuseum.

 

Den 6/11/13.11: Udflugt i bjergene til bjergbyen Kastania med prøvesmagning af olivenolier og ”blækspruttekogeskole”. Herefter til byerne Milea og Thalames.

 

Den 7/11/14.11: Dagen til egen disposition. Mulighed for med guiden at vandre ind i Grækenlands næstestørste slugt, Virosslugten, og besøge det nedlagte Løvekloster. Foredrag ved professor Steen
Stender.

 

Den 8/11/15.11 Hjemmerejsedag.
Prisen for rejsen er 10.870 kr. og dækker flytransport, alle udflugter med entreer, stort hotelværelse
med direkte havudsigt og minikøkken, solid morgenmad samt en middag eller frokost hver dag på
nær hjemrejsedagen. Tillæg for enkeltværelse 1380 kr. Tillæg for fly fra Århus eller Ålborg.
Teknisk arrangør: JTB A/S. Medlem af rejsegarantifonden, nr. 198
Prisen inkluderer ikke afbestillingsforsikring, sygeforsikring, drikkepenge og drikkevarer til
fællesmåltiderne.
Detaljeret program og tilmeldingsblanket kan rekvireres hos:
Poul Joachim Stender på tlf. 40 62 44 82 eller pjs@km.dk.
Hurtig tilmelding til Stender anbefales, da rejsens pladser meget hurtigt bookes! Rejsen 1-8/11 er
næsten booket med de personer, der i 2020 ikke kom afsted på grund af corona-pandemien.

 

 

 

DSC_0760.JPG